Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta - Cum se prepara Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

 

Placinta cu branza de vaci si foi de placinta este preferata in familia mea, dar uneori adaug si iaurt si astfel iese si mai gustoasa. Pentru aceasta Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta, am folosit urmatoarele ingrediente: foi de placinta, branza de vaci, iaurt, oua, unt, lapte si fulgi de migdale.

Ingrediente Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta: 1 pachet foi proaspete de placinta 800 gr branza de vaci 300 gr iaurt de baut (natur) 130 gr zahar pudra (daca va place mai dulce, suplimentati) 4-5 oua de gaina 50 gr unt + 3-4 lg lapte un praf de sare extract portocale pasta de vanilie fulgi de migdale insiropat: 250 ml apa calduta 2 lg zahar 2 picaturi extract de portocale

Cum se prepara Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta:

Faramiteaza branza de vaci intr-un bol, adauga iaurtul, ouale, un praf de sare, zaharul. Amesteca bine cu un mixer sau manual pana se omogenizeaza compozitia. Poti gusta sa vezi daca e suficient de dulce. Adauga pasta de vanilie si cateva picaturi extract de portocale.

Topeste untul si amesteca-l cu putin lapte.

Pregateste o tava termorezistenta si asaza o prima foaie de placinta. Unge-o cu amestecul de unt si lapte, apoi asaza deasupra o alta foaie de placinta. Unge-o la fel cu unt si lapte. Toarna putina compozitie de branza si niveleaza. Asaza alte doua foi de placinta, unse cu unt fiecare, apoi toarna alt strat de branza. Alterneaza astfel pana raman 5-6 foi de placinta. Asaza ultimele doua foi si unge-le cu unt, apoi restul de foi rupe-le si asaza-le rasfirat deasupra. Stropeste-le cu restul de amestec de unt cu lapte si presara fulgi de migdale. 

Coace placinta in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 30 minute sau pana cand placinta se rumeneste frumos.

Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si lasa placinta putin la temperat. Amesteca putina apa calduta cu zahar si extract de portocale si insiropeaza placinta asa fierbinte.

O poti taia dupa ce s-a racit de tot. Inainte de servire, pudreaz-o cu zahar.

Incearca si reteta de Plăcintă cu afine și iaurt sau varianta de Plăcintă de casă cu iaurt grecesc.

Iti recomandam si reteta de Plăcintă cu iaurt și gris.

Sa va fie de folos!

Ingrediente Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

Ingrediente Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta:

1 pachet foi proaspete de placinta

800 gr branza de vaci

300 gr iaurt de baut (natur)

130 gr zahar pudra (daca va place mai dulce, suplimentati)

4-5 oua de gaina

50 gr unt + 3-4 lg lapte

un praf de sare

extract portocale

pasta de vanilie

fulgi de migdale

insiropat:

250 ml apa calduta

2 lg zahar

2 picaturi extract de portocale

Categorii