Placinta cu branza si seminte de pin

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza si seminte de pin

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o). 3. Pentru a obtine o umplutura cremoasa, pasam branza impreuna cu galbenusul, ouale, smantana, laptele praf, zaharul, siropul, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Dupa ce am omogenizat punem semintele de pin si amestecam cu o lingura. 4. Intindem aluatul intr-un strat subtire, apoi il transferam intr-o tava detasabila (24 cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina. 5. Intepam din loc in loc aluatul, punem grisul peste, iar apoi punem umplutura si finisam suprafata. 6. Introducem in cuptor pentru 1 ora. 7. Transferam tarta pe un platou abia cand s-a racit complet. Pofta buna! Nota! 1. Puneti smantana la scurs inainte de a o folosi. Asigurati-va ca branzica este si ea scursa bine. 2. Optional puteti adauga coaja de portocala sau de lamaie. 3. Puteti pune stafide. 4. Pentru o aroma mai intensa puteti praji putin semintele de pin. 5. Daca nu va place pasca traditionala, aceasta este perfecta pentru a o inlocui. ;)

Ingrediente Placinta cu branza si seminte de pin

Aluat

220 g faina

30 ml ulei de palmier

1/4 lgt bicarbonat de sodiu

1 lgt zeama lamaie

45 g zahar to

10 g zahar brun pudra

Umplutura

1180 g branza dulce de vaci

1 galbenus de la un ou mare

2 oua mici

110 g zahar

50 ml sirop de tei

1 lgt esenta de vanilie homemade

200 g smantana

6 lg cu varf amidon de porumb

1 lg cu varf lapte praf

3 lg seminte de pin

.................

2 lg gris de grau sau faina pentru pudrat baza

Categorii