Placinta cu foaie turnata

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu foaie turnata

Frecam bine galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam uleiul si batem pana devine ca o maioneza. Apoi, pe rand, laptele, faina, praful de copt. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de la clatite (pana aici se poate folosi mixerul). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn (IMPORTANT: nu se amesteca cu mixerul pentru ca se sparge spuma si aluatul nu va ramane pufos. Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mic, pana se intareste (poate chiar sa se coaca un pic). Eu folosesc o tava rotunda din aluminiu, asemanatoare cu cele pentru placinta sarbeasca. Intre timp branza se amesteca cu cele 3 oua, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie (poate fi folosita si esenta de rom, in functie de preferinte). Punem branza peste prima foaie, care s-a intarit intre timp si adugam si restul compozitiei de aluat pe deasupra. Se coace la foc mic cca. 50-60 de min.; la cuptorul meu folosesc raftul de la mijloc. Nu umblati la cuptor in primele 45 de min. pentru ca se va lasa! Cand este gata se scoate, se lasa la racit apoi se taie si se pudreaza. Aceeasi compozitie de aluat poate fi folosita si pentru placinta cu mere sau dovleac.

Ingrediente Placinta cu foaie turnata

Pentru aluat:

4 oua pentru aluat

4-5 linguri zahar

1 plic cu zahar vanilat

9 linguri ulei

1 cana lapte

1 praf sare

1 praf de copt

faina cat cuprinde (o cana)

Pentru branza:

3 oua

500 branza dulce

4 linguri de zahar (se poate pune mai mult zahar

in functie de preferinte)

esenta de vanilie

200 ml iaurt

Categorii