Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)
Reteta culinara Placinta cu mere- de post (varianta ''dama cu camelii) din categoria Dulciuri. Cum sa faci Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)
M-am inspirat de la tipa aia cu brostele de la Brosteni, multumesc pentru reteta ,un aluat foarte fraged, nici nu zici ca e de post.
Aluat 250 ml apa minerala 100 ml ulei de floarea soarelui 50 ml ulei de masline 1 lingurita zeama de lamaie 150 g zahar 1 pliculet praf de copt un praf de sare 550-600 g faina Umplutura cca 1 kg mere ( ionatene si golden) 150 g zahar brun zeama de la o lamaie Pentru pudrat zahar pudraAluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit in folie alimenrata si l-am bagat la frigider cat timp am pregatit merele.
Umplutura: Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete mici, am stors zeama de la o lamaie, apoi am adaugat si zaharul. Am pus melrele la calit intr-o tigaie incapatoare, le-am calit pana ce nu a mai ramas zeama in tigatie. Pentru ca merele au fost foarte aromate, n-am adaugat nici scortisoara nici altfel de esente.
Am scos aluatul din frigider, am intins doua foi de dimensiunea tavii ( 35/25 cm). Am tapetat tava cu hartie d ecopt, am asezat prima foaie, am intepat-o cu o furculita, am intins umplutura, apoi am asezat a doua foaie si am intepat-o cu o furculita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor am lasat placinta sa se raceasca , apoi am portionat-o si am pudrat cu zahar. Deosebita, un aluat de se topeste in gura, asa frageda a iesit. Sa aveti pofta !
Ingrediente Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)
Aluat
250 ml apa minerala
100 ml ulei de floarea soarelui
50 ml ulei de masline
1 lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
550-600 g faina
Umplutura
cca 1 kg mere ( ionatene si golden)
150 g zahar brun
zeama de la o lamaie
Pentru pudrat
zahar pudra