Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)

Reteta culinara Placinta cu mere- de post (varianta ''dama cu camelii) din categoria Dulciuri. Cum sa faci Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)

 

M-am inspirat de la tipa aia cu brostele de la Brosteni, multumesc pentru reteta ,un aluat foarte fraged, nici nu zici ca e de post.

Aluat 250 ml apa minerala 100 ml ulei de floarea soarelui 50 ml ulei de masline 1 lingurita zeama de lamaie 150 g zahar 1 pliculet praf de copt un praf de sare 550-600 g faina Umplutura cca 1 kg mere ( ionatene si golden) 150 g zahar brun zeama de la o lamaie Pentru pudrat zahar pudra

Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit in folie alimenrata si l-am bagat la frigider cat timp am pregatit merele.

Umplutura: Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete mici, am stors zeama de la o lamaie, apoi am adaugat si zaharul. Am pus melrele la calit intr-o tigaie incapatoare, le-am calit pana ce nu a mai ramas zeama in tigatie. Pentru ca merele au fost foarte aromate, n-am adaugat nici scortisoara nici altfel de esente.

Am scos aluatul din frigider, am intins doua foi de dimensiunea tavii ( 35/25 cm). Am tapetat tava cu hartie d ecopt, am asezat prima foaie, am intepat-o cu o furculita, am intins umplutura, apoi am asezat a doua foaie si am intepat-o cu o furculita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor am lasat placinta sa se raceasca , apoi am portionat-o si am pudrat cu zahar. Deosebita, un aluat de se topeste in gura, asa frageda a iesit. Sa aveti pofta !

Ingrediente Placinta cu mere- de post ( varianta ''dama cu camelii)

Aluat

250 ml apa minerala

100 ml ulei de floarea soarelui

50 ml ulei de masline

1 lingurita zeama de lamaie

150 g zahar

1 pliculet praf de copt

un praf de sare

550-600 g faina

Umplutura

cca 1 kg mere ( ionatene si golden)

150 g zahar brun

zeama de la o lamaie

Pentru pudrat

zahar pudra

Categorii