Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois
Reteta culinara Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/placinta-cu-migdale-mere-si-crema-de.html
INGREDIENTE
Ingrediente Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois
2 aluaturi de foietaj
1 ou +1 albus
40 gr de zahar
100 gr de pudra de migdale
100 gr de crema de castane dulce
50 gr de unt moale
1 galbenus + 1 lingurita lapte rece
1 figurina + 1 coroana
2 castane confiate
2 mere