Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

Reteta culinara Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

 

Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/placinta-cu-migdale-mere-si-crema-de.html

 

INGREDIENTE
2 aluaturi de foietaj 1 ou +1 albus 40 gr de zahar 100 gr de pudra de migdale 100 gr de crema de castane dulce 50 gr de unt moale 1 galbenus + 1 lingurita lapte rece 1 figurina + 1 coroana 2 castane confiate 2 mere Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un aluat. Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu oul batut cu laptele sau cu apa . Curatam merele si le taiem bucatele. Ascundem figurina in crema si presaram deasupra o castana confiata taiata bucatele si merele taiate. Acoperim totul cu cea de-a doua foaie. Sudam marginile. Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.Decorati cu un cutit . Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Ingrediente Placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

2 aluaturi de foietaj

1 ou +1 albus

40 gr de zahar

100 gr de pudra de migdale

100 gr de crema de castane dulce

50 gr de unt moale

1 galbenus + 1 lingurita lapte rece

1 figurina + 1 coroana

2 castane confiate

2 mere

Categorii