Plăcintă cu ricotta si mascarpone
Reteta culinara Plăcintă cu ricotta si mascarpone din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Plăcintă cu ricotta si mascarpone
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Plăcintă cu ricotta si mascarpone
reteta nr.1000 Este desertul meu preferat. Puteti pune mai multe foi de placinta daca doriti. https://www.blogulluicatalina.com/2023/05/placinta-cu-ricotta-si-mascarpone.html
3 foi de placinta 250 g branza ricotta vanillie 200 gr de mascarpone 60 gr de indulcitor natural Sukrin sau 80 gr zahar 2 oua 30 gr de unt topit 4 linguri de lapte indulcitor pudra sau zahar pudraIntr-un bol, se amesteca branza riccotta cu mascarponele, vanilia , indulcitorul si ouale.Rupeti in bucatele 1 foaie de placinta si se amesteca in compozitia cu branza.Se unge tava (25/20 cm) cu unt si se pune 1 foaie pliata in doua.
O ungeti cu putin unt si varsati deasupra compozitia cu branza.Puneti deasupra ultima foaie de placinta pliata in doua .
Ungeti-o cu un pic de unt topit si varsati laptele deasupra.Se coace placinta timp 35 de minute la 180 de grade.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza calda.
Se poate manca calduta sau rece si o puteti pudra cu zahar/indulcitor pudra .
Ingrediente Plăcintă cu ricotta si mascarpone
3 foi de placinta
250 g branza ricotta
vanillie
200 gr de mascarpone
60 gr de indulcitor natural Sukrin sau 80 gr zahar
2 oua
30 gr de unt topit
4 linguri de lapte
indulcitor pudra sau zahar pudra