Placinta frageda cu dovleac

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta frageda cu dovleac

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura...te lingi pe degete si mai iei o bucata :) Mixam untura cu ouale,zaharul si sarea apoi adaugam coaja de lamaie si smantana. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare.Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul. Spalam dovleacul, il taiem in bucati ,ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie.Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini.Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru cca 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

Ingrediente Placinta frageda cu dovleac

Aluat:

600 g faina

100 g zahar pudra

200 g untura solida

150 ml smantana

2 oua

coaja de lamaie

un pliculet praf de copt

un praf de sare

Umplutura:

dovleac (1,700 kg)

6 linguri zahar

2 pliculete zahar vanilat

o lingurita scortisoara

Categorii