Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata
Reteta culinara Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata din categoria Dulciuri. Cum sa faci Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata
In Franta, astazi si de sarbatoarea Epiphaniei se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei. Anul acesta, am facut-o in forma dreptunghiulara, iar crema frangipane am facut-o in 2 culori: natura si cu ciocolata. Crema frangipane este un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale. Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/placinta-galette-des-rois-cu-migdale-si.html
Ingrediente Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata
1 galbenus de ou
2 foi rotunde de aluat de foietaj
2 ouă întregi,
70 g zahăr pudră
50 g unt
200 g pudră de migdale
3 linguri de pudra de ciocolata, cacao
2 galbenusuri
35 cl de lapte
vanilie pudra (sau esenţă de vanilie)
2 linguri amidon de porumb
70 g de zahar