Placinta impletita cu mere si stafide

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta impletita cu mere si stafide

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia (daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul, sarea, untura si ouale. Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora. Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara. Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina. Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade. Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf.

Ingrediente Placinta impletita cu mere si stafide

Aluat:

650gr faina

1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata

putina sare

2 oua

150 gr zahar

250 ml lapte caldut

100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime).

Umplutura:

8 mere mari

150 gr zahar

100 gr stafide

2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara

1 lingurita scortisoara

zeama si coaja rasa de la o lamaie mare

1 lingura faina

1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta

putin zahar praf pentru pudrat .

Categorii