Placinta rulata cu dovleac

Reteta culinara Placinta rulata cu dovleac din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta rulata cu dovleac

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta rulata cu dovleac

 

pentru ca mai aveam o punga de dovleac ras la congelator, am facut o placinta asa cum o facea bunica :) 

Ingredienta a fost: 1 sau 120 gr untură sau unt moale 450 gr faina 100 ml apă un vârf de cuțit de sare Ingredient de umplutură: 700 gr dovleac ras 3 linguri de zahar 1/2 lingurita scortisoara.

Pregătiți mai întâi umplutura: puneți dovleacul ras într-o cratiță cu zahărul și lăsați 15-20 de minute. La final adaugam scortisoara.

Să trecem la pregătirea foilor. Punem faina intr-un bol. Se adauga oul, untura si apa si se framanta un aluat moale si nelipicios. Dacă este necesar, puteți adăuga o pudră de făină.

Presărați făina pe blatul de lucru și întindeți 3 foi subțiri din acest aluat. Se ung foile de dovleac din belsug, apoi se ruleaza si se infasoara in forma de melc, dar le infasoara direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra plăcintei punem câteva boabe de untură în câteva locuri (cam de mărimea unei măsline sau chiar mai puțin), și am adăugat din loc în loc dovleac călit pentru că mai aveam puțin.

Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau până se rumenește frumos. La final il putem pudra cu zahar pudra si acoperim cu un prosop pana se raceste. Poftă bună!

Ingrediente Placinta rulata cu dovleac

1 ou

120 gr untura sau unt moale

450 gr faina

100 ml apa

un praf de sare

700 gr dovleac razuit

3 linguri de zahar

1/2 lingurita scortisoara.

Categorii