Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

Reteta culinara Placintele de post cu mere - super rapida si delicioasa din categoria Dulciuri. Cum sa faci Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

 

Cand ai pofta de un desert rapid de post si nu ai multa inspiratie sau timp la dispozitie, iata o idee pe cat de simpla, pe atat de gustoasa: placintele de post cu mere sau cu fructe la alegere. Pentru aceste Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa, ai nevoie doar de cateva ingrediente: aluat foietaj, mere, zahar si scortisoara.

Ingrediente Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa: 1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 400-500g) 4-5 mere mari (de preferat soiuri mai acrisoare) 2-3 linguri de zahar (dupa gust) 1 lingurita de scortisoara 1 lingura de suc de lamaie 1 lingura de pesmet (optional, pentru absorbirea lichidului din mere) zahar tos (pentru uns)

Cum se prepara Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa:

Curata merele de coaja, apoi da-le pe razatoare.

Intr-o tigaie, pune merele si zaharul. Amesteca pana cand merele incep sa se inmoaie si zaharul se caramelizeaza usor (aproximativ 5-7 minute).

Adauga scortisoara si sucul de lamaie si mai gateste 2-3 minute.

Daca merele lasa prea mult suc, poti adauga 1 lingura de pesmet pentru a absorbi lichidul. Lasa amestecul de mere sa se raceasca.

Intinde aluatul foietaj pe o suprafata usor presarata cu faina.

Taie aluatul in dreptunghiuri de dimensiuni egale (aproximativ 10x16 cm sau in functie de preferinte).

Cu ajutorul unei role de taiat, cresteaza jumatate din fiecare dreptunghi.

Pune o lingura de mere calite pe cealalta jumatate a fiecarui dreptunghi de aluat.

Indoaie aluatul peste umplutura pentru a forma un pachetel.

Apasa marginile cu o furculita pentru a sigila placintelele.

Pune placintelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Unge placintelele cu putina apa si presara zahar tos. Astfel vor iesi mai crocante.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si pufoase.

Dupa ce s-au racit putin,  le poti servi calde sau la temperatura camerei.

Pofta buna!

 

Ingrediente Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

Ingrediente Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa:

1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 400-500g)

4-5 mere mari (de preferat soiuri mai acrisoare)

2-3 linguri de zahar (dupa gust)

1 lingurita de scortisoara

1 lingura de suc de lamaie

1 lingura de pesmet (optional, pentru absorbirea lichidului din mere)

zahar tos (pentru uns)

Categorii