Prajitura a la daneza
Instructiuni de preparare Prajitura a la daneza
Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.Adaugam apa, apoi faina+praful de copt. Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min. Dupa ce e gata, lasam la racit.
Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei. Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra. Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.Omogenizam.
Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.
Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva. Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.
Lasa putin la racit.Taiem blatul in 2.Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat. Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .Dam iar la frigider.
Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.
Ingrediente Prajitura a la daneza
BLAT:
6 oua
6 linguri zahar
1 lingura apa
7 linguri faina
1 lingurita praf de copt.
CREMA1:
500 ml frisca lichida
5-6 linguri zahar pudra
225 ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
2 pliculete gelatina granulata
450 g capsuni
CREMA2:
-Budinca de vanilie:
4 oua
150 g zahar
60 g amidon
800 ml lapte rece
coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
esenta de vanilie
2 pliculete gelatina
75 g unt.
DECOR:
capsuni taiate feliute
jeleu rosu.