Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge la 180°C. Se bate untul cu zahar tos si un praf de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi faina, amidonul, praful de copt, coaja si sucul de lamaie si laptele. Se framanta bine aluatul. Aluatul se introduce in forma pregatita, unsa cu int si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la cuptor cca 40 minute( cel mai indicat este sa se faca proba cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca. Glazura : se amesteca 200 g zahar pudra cu sucul de lamaie si lime, apoi se adauga coaja de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura, se pun si feliile de lamaie glasate, iar dupa 30 de minute se poate servi. Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Ingrediente Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Pentru blat : 250 g unt moale

200 g zahar to

un praf de sare

4 oua

200 g faina

o lingura rasa de amidon

1 praf de copt,4 linguri lapte

50 gr suc de lamaie (inainte de a se stoarce

se rad lamaile de coaja)

esenta de lamaie

Pentru glazura de lamaie : 200 gr zahar pudra

coaja de lamaie

3 linguri suc de lime si 2 linguri lamai

cateva felii de lamaie glasate

Categorii