Prăjitură 'Bellevue' cu ciocolată (fără gluten)
Reteta culinara Prăjitură 'Bellevue' cu ciocolată (fără gluten) din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Prăjitură 'Bellevue' cu ciocolată (fără gluten)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură 'Bellevue' cu ciocolată (fără gluten)
O reteta rapida si usoara de facut. Se spune ca este una dintre cele mai bune prajituri cu ciocolata. Reteta originala este reteta celebrului patisier francez Christophe Felder publicata in cartea «Le Chocolat » . O gasim peste tot sub numele de 'Gâteau 'Bellevue' dar numele ei exact in franceza este "Le gâteau de la belle-vue restaurant à Saulxures en Alsace". Eu am adaptat-o low carb si fara gluten. https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-bellevue-cu-ciocolata-reteta.html
INGREDIENTE
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.
Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.
Puneti galbenusurile treptat si amestecati.
Adaugati apoi pudra de migdale si incorporati treptat albusurile batute spuma.
Varsati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-35 minute.
Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si servi.
Ingrediente Prăjitură 'Bellevue' cu ciocolată (fără gluten)
4 oua
125 g de ciocolata neagra 85%-90%
2 linguri de lapte
100 ml de smantana
60 g de pudra de migdale (50 g de pudra de migdale si 25 g de faina in reteta originala )
90 g de indulcitor natural erithritol (in loc de 125 g de zahar brun)