Prajitura Cartof

Reteta culinara Prajitura Cartof din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prajitura Cartof

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Cartof

 

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme, etc. In vremurile noastre, adaptam si pregatim in functie de ceea ce avem la dispozitie, importante sunt gustul si savoarea. Asa ca prajitura Cartof, in varianta moderna, dar la fel de simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE
400 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre si biscuiti cu crema) 50 gr miez de nuci (coapta in prealabil) - optional 100 gr crema de ciocolata 50 gr unt 250 ml lapte un praf sare cacao arome

Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor. Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga aromele preferate rom, menta, dupa preferinte. Se amesteca bine cu mana (puteti folosi o manusa de unica folosinta) sau puteti pune totul la robot. Compozitia va fi moale, lipicioasa. Se presara cacao intr-un castronel. Cu mana umeda (sau cu manusa de unica folosinta) se formeaza batoane potrivite care se tavalesc prin pudra de cacao. Se pun la rece pana in omentul servirii.

Ingrediente Prajitura Cartof

400 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre si biscuiti cu crema)

50 gr miez de nuci (coapta in prealabil) - optional

100 gr crema de ciocolata

50 gr unt

250 ml lapte

un praf sare

cacao

arome

Categorii