Prajitura congo

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura congo

In functie de tipul biscuitilor, restul ingredientelor variaza. Important e ca produsul final sa nu fie nici prea moale nici prea uscat. De aceea recomand ca siropul ce se va prepara sa se puna treptat peste biscuiti.

Foi : Intr-un bol se pune zaharul,mierea,oul, untul, laptele praful de copt si faina. Se amesteca bine si se framanta pana nu se mai lipeste . Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi pe dosul tavii.Se coc in cuptor la 180 grade timp de 15-20 minut.

Umplutura : Se pune laptele impreuna cu zaharul intr-o cratita si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga untul . Se amesteca bine iar cand acesta s-a topit , se ia de pe foc si se adauga praful de ciocolata si esenta de rom. Biscuitii se macina pana devin praf .

Se toarna siropul treptat peste biscuiti , se amesteca bine pana cand devine ca un aluat adaica sa se poata modela in mana , sa nu curga. Se pune toata umplutura peste o foaie , se intinde uniform iar peste umplutura se pune a doua foaie si se apasa bine sa se lipeasca.

Deasupra se presara zahar pudra. Se lasa la rece cateva ore inainte de a se taia. Cu cat sta mai mult la rece cu atat se va taia mai bine si va avea un aspect mai frumos.

Ingrediente Prajitura congo

Pentru foi :

200 g faina

50 g zahar

30 g miere

1 ou

1 ling lapte

1 praf de copt

Pentru umplutura :

800 g biscuiti

150 g unt

250 ml lapte

150 g zaharesenta de rom

3 linguri praf de ciocolata

Categorii