Prajitura cu alune si caramel

Reteta culinara Prajitura cu alune si caramel din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prajitura cu alune si caramel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu alune si caramel

 

O prajitura foarte buna cu diferite texturi , cremos si crocant.

 

INGREDIENTE
BLAT: 8 oua un praf de sare 8 linguri zahar 6 linguri de faina 2 linguri de cacao o lingurita praf de copt CREMA: 150 gr alune zdrobite(eu am folosit cu sare) Jumatate de crema caramel cumparata(Carnation de 397 gr) 100 gr lapte condensat(3-4 linguri) 600 ml frisca lichida(smantana dulce de frisca) SIROP: 2 linguri de zahar 200 ml apa Se amesteca pana se dizolva zaharul

Blat: Separam albusurile de galbenuse. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata lasam blatul la racit .

Crema:Punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem , cand incepe sa se ingroase adaugam caramelul si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita. Adaugam la final alunele zdrobite si amestecam cu o spatula.ASAMBLARE:Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o tremie din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am facut forme din 3 linguri de ciocolata tartinabila (Nuttela sau orice altceva), incalzita la microunde.

Ingrediente Prajitura cu alune si caramel

BLAT:

8 oua

un praf de sare

8 linguri zahar

6 linguri de faina

2 linguri de cacao

o lingurita praf de copt

CREMA:

150 gr alune zdrobite(eu am folosit cu sare)

Jumatate de crema caramel cumparata(Carnation de 397 gr)

100 gr lapte condensat(3-4 linguri)

600 ml frisca lichida(smantana dulce de frisca)

SIROP:

2 linguri de zahar

200 ml apa

Se amesteca pana se dizolva zaharul

Categorii