Prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

Reteta culinara Prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten) din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

 

De fiecare data cand gatesc un dovleac, pun la congelat un pic de piureu de dovleac pentru a face un desert.Cum n-aveam chiar mult am adaugat o banana. Puneti zahar sau indulcitor dupa gust caci eu sunt cam zgarcita cu dulcele tare ;) Pe jumatate am pus zahar pudra deasupra . Toata lumea a apreciat si a fost multumita. https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/prajitura-cu-ciocolata-banana-si-piureu.html

 

INGREDIENTE
150 gr de cioccolata neagra (amestec 80% si 95%) 200 gr de piureu de dovleac 4 oua 1 banana 2-3 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar) 40 gr de pudra de migdale 10-15 nuci de pécan

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.Bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul timp de 5 minute.Adaugati pudra de migdale. Curatati si taiati banana rondele si amestecati-o cu o furculita in compozitia ciocolata-dovleac. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua.

Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marime de 25 cm). Decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 de minute.Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale inauntru. Lasati sa se raceasca complet in tava.Taiati in portii si serviti.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

150 gr de cioccolata neagra (amestec 80% si 95%)

200 gr de piureu de dovleac

4 oua

1 banana

2-3 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)

40 gr de pudra de migdale

10-15 nuci de pécan

Categorii