Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii
Reteta culinara Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii
Am vrut sa fie prajitura Napoleon dar intr-o varianta mai simpla ( aluatul fiind cumparat), dar pana la final am ajuns la ceea ce este prezentat. Bun ...foarte bun.
Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii
un pachet foietaj de 800 g - Linco Crema de vanilie: 1 litru lapte 8 galbenusuri; 4 -5 linguri amidon; 300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult); esenta de vanilie; un plic zahar vanilat; 130 g unt, un praf de sare; Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine): 250 g fructe ; 200 g zahar; doua linguri unt; 250 ml apa, 2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece
un pachet foietaj de 800 g - Linco
Crema de vanilie:
1 litru lapte 8 galbenusuri;
4 -5 linguri amidon;
300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult);
esenta de vanilie;
un plic zahar vanilat;
130 g unt,
un praf de sare;
Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):
250 g fructe ;
200 g zahar;
doua linguri unt;
250 ml apa,
2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece