Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

Reteta culinara Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

 

Am vrut sa fie prajitura Napoleon dar intr-o  varianta mai simpla ( aluatul fiind cumparat), dar pana la final am ajuns la ceea ce este prezentat. Bun ...foarte bun.

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

un pachet foietaj de 800 g - Linco Crema de vanilie: 1 litru lapte 8 galbenusuri; 4 -5 linguri amidon; 300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult); esenta de vanilie; un plic zahar vanilat; 130 g unt, un praf de sare; Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine): 250 g fructe ; 200 g zahar; doua linguri unt; 250 ml apa, 2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece

un pachet foietaj de 800 g - Linco

Crema de vanilie:

1 litru lapte 8 galbenusuri;

4 -5 linguri amidon;

300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult);

esenta de vanilie;

un plic zahar vanilat;

130 g unt,

un praf de sare;

Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):

250 g fructe ;

200 g zahar;

doua linguri unt;

250 ml apa,

2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece

Categorii