Prăjitură cu cremă de zahăr ars

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prăjitură cu cremă de zahăr ars

O prajitura simpla dar minunata. Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf.Mixam cele 5 oua cu restul de zahar , praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat .Punem forma la cuptorul preincalzit ( foc mediu) in bain- marie ,intr-o tava in care am pus apa. Intre timp pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul lingura cu lingura.Adaugam cate un galbenus si mixam.Incorporam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt amestecand usor cu o spatula. Cand crema incepe sa se inchege (dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat , nivelam si dam din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor . Cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca in forma.Cand se raceste bine ,desprindem usor marginile apoi punem un platou deasupra formei si rasturnam.Pofta buna!

Ingrediente Prăjitură cu cremă de zahăr ars

Crema de zahar ars:

5 oua

10 linguri de zahar

600 ml lapte

2 pliculete zahar vanilat

o lingurita coaja de lamaie

un praf de sare

Blat:

3 oua

3 linguri zahar

2 linguri faina

1 lingura cacao

1/4 lingurita praf de copt

un praf de sare

Categorii