Prajitura cu gem si aluat ras pe deasupra
Instructiuni de preparare Prajitura cu gem si aluat ras pe deasupra
Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, romul si, treptat, faina, pana se obtine un aluat tare. Se framanata bine, apoi se imparte in trei parti.
Din doua parti se intinde o foaie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau direct pe o hartie cerata, care apoi se aseaza in tava.
Se unge pe deasupra cu un strat subtire de gem/marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul facut pudra si nucile trecute prin masina.
Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei , aluatul oprit care a fost tinut 10 minute in frigider, repartizandu-l in mod egal pe toata suprafata.
Se coace la foc potrivit si se taie calda. Si astfel vom servi o prajiturica crocanta deasupra, cu o bezea pufoasa cu gust de nuci si foarte aromata.
Ingrediente Prajitura cu gem si aluat ras pe deasupra
150 g unt
250 g zahar
3 galbenusuri
1 lingura esenta rom
1 plic zahar vanilat
faina cat curpinde
1 pachet praf de copt
Deasupra:
3 albusuri
100 g zahar
marmelada sau gem de fructe aprox 200 g = 4 linguri - mari
50 g nuci macinate