Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat - Iata cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale - un desert aromat si rafinat - este o alegere perfecta pentru cei care iubesc aromele intense si combinația dintre dulce, acrisor si condimentat. Aceasta reteta este ideala pentru sezonul rece, cand ghimbirul si portocala aduc o nota calda si reconfortanta. Perfecta pentru o dupa-amiaza relaxanta sau pentru a impresiona invitatii, prajitura este simplu de preparat si plina de savoare.
Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat 200 g faina 150 g zahar brun 100 g unt (la temperatura camerei) 2 oua mari 1 lingurita praf de copt 1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte) Coaja rasa de la o portocala 100 ml suc proaspat de portocala 50 g migdale macinate 50 g migdale feliate (pentru decor) 1 lingurita esenta de vanilie Un praf de sareCum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
Pregateste ingredientele: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de prajitura cu hartie de copt.
Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol, combina faina, praful de copt, ghimbirul si un praf de sare.
Bate untul si zaharul: Intr-un alt bol, mixeaza untul cu zaharul brun pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Incorporeaza aromele: Adauga coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si sucul de portocala in compozitia umeda.
Integreaza ingredientele uscate: Treptat, adauga amestecul de faina si ghimbir, alternand cu migdalele macinate. Amesteca pana la omogenizare.
Toarna compozitia in tava: Niveleaza aluatul in tava pregatita si presara migdalele feliate deasupra.
Coace prajitura: Pune tava in cuptor si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Lasa la racit: Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Serveste alaturi de o cana de ceai sau o ciocolata calda. Recomandam si negresa cu cafea.Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
200 g faina
150 g zahar brun
100 g unt (la temperatura camerei)
2 oua mari
1 lingurita praf de copt
1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte)
Coaja rasa de la o portocala
100 ml suc proaspat de portocala
50 g migdale macinate
50 g migdale feliate (pentru decor)
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare