Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat - Iata cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

 

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale - un desert aromat si rafinat - este o alegere perfecta pentru cei care iubesc aromele intense si combinația dintre dulce, acrisor si condimentat. Aceasta reteta este ideala pentru sezonul rece, cand ghimbirul si portocala aduc o nota calda si reconfortanta. Perfecta pentru o dupa-amiaza relaxanta sau pentru a impresiona invitatii, prajitura este simplu de preparat si plina de savoare.

Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat 200 g faina 150 g zahar brun 100 g unt (la temperatura camerei) 2 oua mari 1 lingurita praf de copt 1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte) Coaja rasa de la o portocala 100 ml suc proaspat de portocala 50 g migdale macinate 50 g migdale feliate (pentru decor) 1 lingurita esenta de vanilie Un praf de sare

Cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

Pregateste ingredientele: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de prajitura cu hartie de copt.

Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol, combina faina, praful de copt, ghimbirul si un praf de sare.

Bate untul si zaharul: Intr-un alt bol, mixeaza untul cu zaharul brun pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Incorporeaza aromele: Adauga coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si sucul de portocala in compozitia umeda.

Integreaza ingredientele uscate: Treptat, adauga amestecul de faina si ghimbir, alternand cu migdalele macinate. Amesteca pana la omogenizare.

Toarna compozitia in tava: Niveleaza aluatul in tava pregatita si presara migdalele feliate deasupra.

Coace prajitura: Pune tava in cuptor si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

Lasa la racit: Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Serveste alaturi de o cana de ceai sau o ciocolata calda. Recomandam si negresa cu cafea.

Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

200 g faina

150 g zahar brun

100 g unt (la temperatura camerei)

2 oua mari

1 lingurita praf de copt

1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte)

Coaja rasa de la o portocala

100 ml suc proaspat de portocala

50 g migdale macinate

50 g migdale feliate (pentru decor)

1 lingurita esenta de vanilie

Un praf de sare

Categorii