Prajitura cu gris -de post

Reteta culinara Prajitura cu gris -de post din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prajitura cu gris -de post

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu gris -de post

 

Azi va aduc o prajitura care este perfecta pentru a fi pregatita in perioada de post. Este o prajitura aromata si insiropata.

 

INGREDIENTE
-200 gr gris -100 gr faina -150 gr zahar -100 ml ulei -250 ml apa carbogazoasa -1 plic praf de copt -1 plic zahar vanilat -1 lingura miere -200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele, fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate) Pt sirop: -200 ml apa -50 gr miere

In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15X20 si preincalzim cuptorul la 180 grade.

Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate :gris,faina,praf de copt le amestecam separat intr-un castron. Le adaugam peste apa cu zahar si ulei si omogenizam .

Eu am adaugat in compozitie : coaja de portocala confiata taiata marunt, nuci taiate grosier, curmale taiate si niste visine fara sambure din compot.

Omogenizam totul si turnam in tava .

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pana cand prajitura incepe sa crape si sa se desprinda de margini. Bineinteles facem si testul cu scobitorea inainte sa o scoatem din cuptor ,daca scobitoare iese curata prajitura noastra este gata . Are nevoie de aproximativ 30 minute ca sa fie gata.

Siropul il preparam astfel : incalzim apa si amestecam in ea mierea .

Turnam cat inca este cald peste prajitura din tava (si ea trebuie sa fie calda) si lasam sa absoarba tot siropul .

Ingrediente Prajitura cu gris -de post

-200 gr gris

-100 gr faina

-150 gr zahar

-100 ml ulei

-250 ml apa carbogazoasa

-1 plic praf de copt

-1 plic zahar vanilat

-1 lingura miere

-200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele, fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate)

Pt sirop:

-200 ml apa

-50 gr miere

Categorii