Prajitura cu mere.

Reteta culinara Prajitura cu mere. din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prajitura cu mere.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere.

 

O prajitura minunata in care se vad straturile de mere, simpla si gustoasa.

ALUAT mere 1 kg zahar pudra 70 gr unt 25 gr lapte 100 ml faina 90 gr praf de copt10 gr lamai 0.5 buc esenta de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 8 gr sare 1 praf de fulgi de migdale 30 gr oua 2 buc Extra: unt 1 lingurita zahar pudra dupa gust Intr-un bol am pus ouale alaturi de un praf de sare si am inceput sa le mixez. Cand a inceput sa se formeze spuma, am adaugat zaharul pudra si l-am incorporat bine. Am adaugat laptele in compozitia obtinuta, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Untul trebuie sa fie topit si racit inainte de al adauga in amestecul de mai sus. La final, adaugam faina si praful de copt pe care le incorporam usor cu ajutorul mixerului. Lasam compozitia deoparte si ne apucam sa pregatim merele. Punem apa intr-un bol si sucul de la o jumatate de lamaie pentru a nu se oxida feliile de mere. Curatam merele de coaja. Cu ajutorul unei mandoline au cutit taiem merele in felii cat mai subtiri. Punem feliile de mere in bolul cu apa si suc de lamaie. Le lasam in apa 10 minute. Indepartam excesul de apa, putem folosi servetele absorbante sau punem feliile intr-o sita. Adaugam feliile de mar in aluatul obtinut, amestecam usor cu o spatula pentru a nu le rupe. Ungem o tava antiaderenta cu o lingurita de unt si adaugam compozitia cu mere. Nivelam usor si presaram pe margine fulgii de migdale. Preincalzim cuptorul la 180°C, adaugam tava si lasam la copt 45-50 de minute. Lasam prajitura putin sa se raceasca, o scoatem din tava si o presaram cu zahar pudra doar atunci cand este rece. Sper sa incercati reteta. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu mere.

ALUAT

mere 1 kg

zahar pudra 70 gr

unt 25 gr

lapte 100 ml

faina 90 gr

praf de copt10 gr

lamai 0.5 buc

esenta de vanilie 1 lingurita

zahar vanilat 8 gr

sare 1 praf de

fulgi de migdale 30 gr

oua 2 buc

Extra:

unt 1 lingurita

zahar pudra dupa gust

Categorii