Prajitura cu mere si gem de gutui

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mere si gem de gutui

Prima data pregatim umplutura: Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat. Le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin. Cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit. Aluatul: Amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul. Batem cu un tel pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa. La urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit. Pe masa de lucru presaram putina faina. Rupem jumatate din aluat si intindem o foaie. Luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina. Punem prima foaie si o intepam cu o furculita. Merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie. Facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura. O intepam si pe acesta cu furculita. Dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta. Cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.

Ingrediente Prajitura cu mere si gem de gutui

Pentru 2 foi:

20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)

20 linguri ulei

20 linguri zahar

1 praf de copt

coaja de lamaie

faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios)

Umplutura:

1,2 kg mere

1 borcan gem gutui

un praf scortisoara

5 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

3-4 linguri ulei

zahar pudra

Categorii