Prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

Reteta culinara Prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza) din categoria Dulciuri. Specific Elvetia. Cum sa faci Prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

 

Dupa reteta clasica cu cream cheese - vezi aici- va prezint o varianta cu ciocolata fara gluten, fara lactoza si cu indulcitor natural. Utilizarea morcovilor in prajituri este o idee veche din Evul Mediu cand zaharul era un produs scump si morcovul il inlocuia. https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-cu-morcovi-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE
150 gr de morcovi 100 gr de pudra/faina de migdale 50 gr faina de nuci 150 gr de ciocolata neagra 85% 3 oua 75 gr de indulcitor natural eritritol 40 gr ulei de masline bio 90 ml lapte de cocos fara zahar 1 lingurita rasa de condimente pentru turta dulce (amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason) 1/2 lingurita de bicarbonat 50 gr miez de nuca decor: nuca de cocos, ciocolata rasa

Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca.

Incorporati aboi bicarbonatul. Incalziti cuptorul la 160°C.Curatati si dati pe razatoare morcovii.Topiti ciocolata neagra la bain-marie. Amestecati si cand este complet topita puneti uleiul de masline si amestecat impreunai.

Lasati sa se raceasaca un pic.

Bateti ouale intregi timp de 5 minute pana-si dubleaza volumul. Puneti treptat fainele amestecate cu indulcitorul si bicarbonatul.

Adaugati ciocolata racita si amestecati. Compozitia era cam groasa am adaugat lapte de cocos.

Puneti compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (20 x 20 cm). Decorati cu miez de nuca. Dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati sa se raceasca. Decorati cu ciocolata rasa sau cu nuca de cocos rasa. Taiati bucati si serviti.

Ingrediente Prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

150 gr de morcovi

100 gr de pudra/faina de migdale

50 gr faina de nuci

150 gr de ciocolata neagra 85%

3 oua

75 gr de indulcitor natural eritritol

40 gr ulei de masline bio

90 ml lapte de cocos fara zahar

1 lingurita rasa de condimente pentru turta dulce (amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason)

1/2 lingurita de bicarbonat

50 gr miez de nuca

decor: nuca de cocos, ciocolata rasa

Categorii