Prajitura cu mousse de praline

Timp de preparare o ora si 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mousse de praline

Blatul: Se bat spuma galbenusurile cu zahar si vanilie.Se adauga albusurile batute spuma si se cerne faina cu cacao;amestecam incet. Punem in tava cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-20 minute.

mousse: caramelizam cele 50 de grame de zahar,adaugam alunele,amestecam si varsam apoi pe o hartie de copt.cand s-a intarit caramelul,dam prin robot sau zdrobim cu sucitorul,nu foarte marunt.

Cele doua tipuri de ciocolata se topesc la bain marie, se adauga untul bucatele si cand acesta s-a topit adaugam galbenusurile pe rand si coaja rasa de portocala.dam deoparte si lasam 30 de minute la racit. La urma adaugam alunele caramelizate si frisca batuta spuma.

Glazura: Se amesteca toate ingredientele si se topesc la bain marie. In tava cu inel punem blatul,moussul deasupra si nivelam.Intindem apoi glazura;lasam la rece de preferat pana a doua zi cand ornam cu frisca,alune caramelizate si coaja de portocala zaharisita.

Ingrediente Prajitura cu mousse de praline

Pentru blat:

60 g faina

50 g zahar

10 g cacao amara

3 oua

1 plic zahar vanilat

Pentru mousse-ul de praline:

60 g ciocolata amaruie

60 g ciocolata cu lapte

100 g alune

50 g zahar

75 g unt

2 galbenusuri

300 ml frisca lichida

coaja rasa de la o portocala

Pt glazura:

50 g ciocolata amaruie

10 g unt

20 g zahar pudra

1 lingura lapte

Categorii