Prajitura cu picaturi de ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu picaturi de ciocolata

prajitura Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un bol se amesteca margarina moale aproape topita cu brinza si ouale si zaharul se adauga zaharul vanilat si faina treptat pina compozitia este omogena dar nu prea mult dupa care se adauga picaturile de ciocolata si se toarna intr-o forma de gughelof cu gaura la mijloc si pe care am unso cu putin ulei.Se coboara temperatura la 175 de grade si se coace 30 de minute sau pina se rumeneste frumos. Intr-e timp se pregateste glazura. Se pun toate ingridentele intr-o craticioara si se incalzesc pe foc mic citeva minute pina se ingroase putin.Se lasa sa se raceasca. Cind prajitura este gata si am scos-o din cuptor o lasam sa se raceasca putin si turnam glazura deasupra.Iese minunata si este buna si pentru onomastica ptr copii. Eu am facut compozitia prajiturii dar am pus-o in tavite ca ptr mafins si am facut deasemeni a doua glazura -la ben marin se topeste ciocolata cu laptele condesat si margarina pina ciocolata sa topit se ia de pe foc si se lasa la racit putin dupa care am muiat fiecare mafin in ciocolata si le-am pus pe un gratar sa se raceasca. A iesit minunat.

Ingrediente Prajitura cu picaturi de ciocolata

250 gr de brinza de uns 5%

250 gr de margarina sau unt

11/2pahar de zahar

4 oua

3 pahare de faina

1praf de zahar vanilat

300 gr chocolad cips-picaturi de ciocolata

ptr glazura

1pahar zahar

1/4 de pahar margarina

1/2 pahar de cacao

1/4 pahar lapte sau smantina de frisca

o alta varianta de glazura

100 gr ciocolata de menaj

125 gr lapte condesat indulcit

2 linguri de margarina

Categorii