Prajitura cu prune cu aluat fraged cu unt
Aceasta reteta simpla si gustoasa de Prajitura cu prune cu aluat fraged cu unt, va impresiona cu siguranta toti cei care o vor incerca! Pofta buna!
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu prune cu aluat fraged cu unt
Aceasta reteta simpla si gustoasa de Prajitura cu prune cu aluat fraged cu unt, va impresiona cu siguranta pe toti cei care o vor incerca! Pofta buna! Prune, oua, unt, zahar sunt cateva dintre ingredientele retetei.
Pentru blatul cu unt:
250 g unt moale 200 g zahar 4 oua 300 g faina 1 lingurita praf de copt Un praf de sare 1 lingurita extract de vaniliePentru umplutura:
1 kg prune (preferabil prune mai moi si dulci) zeama de la o lamaie 50 g zahar (sau dupa gust, in functie de dulceata prunelor)Pentru aluatul ras (crumble):
100 g faina 80 g zahar 80 g unt rece, taiat cubuletePreparare Prajitura cu prune cu aluat fraged cu unt
Speli bine prunele, scoti samburii si le tai in 2 sau in 4, in functie de cat de mari sunt.
Presara peste ele suc de lamaie si zahar si lasa-le deoparte.
Unge o tava de 25x35 cm cu unt sau pune hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul.
Adauga, unul cate unul, ouale si mixeaza dupa fiecare.
La final pune vanilia si omogenizeaza.
Amesteca faina cu praful de copt si sarea si incorporeaza-le in crema de unt, pana cand obtii un aluat omogen.
Pune aluatul in tava pregatita si niveleaza cu o spatula sau cu degetele.
Aseaza prunele scurse bine si distribuie-le uniform.
Pregatirea aluatului ras (crumble):
Amesteca faina cu zaharul, apoi adauga untul cuburi si amesteca cu varful degetelor pana cand obtii un aluat faramicios, in bucatele. Presara peste prune.
Pune tava in cuptor si coace timp de 45-50 minute sau pana cand prajitura este frumos rumenita deasupra.
O portionezi rece si, optional, presara zahar pudra.
E delicioasa cu o cupa de inghetata de vanilie deasupra.
Poti incerca si aceasta delicioasa Placinta cu prune
Recomandam si Prajitura cu foi si gem de prune
Ingrediente Prajitura cu prune cu aluat fraged cu unt
250 g unt moale
200 g zahar
4 oua
300 g faina
1 lingurita praf de copt
Un praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
1 kg prune (preferabil prune mai moi si dulci)
zeama de la o lamaie
50 g zahar (sau dupa gust, in functie de dulceata prunelor)
100 g faina
80 g zahar
80 g unt rece, taiat cubulete