Prajitura de joi a Octaviei

Reteta culinara Prajitura de joi a Octaviei din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura de joi a Octaviei

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de joi a Octaviei

 

O reteta veche, dar delicioasa. Daca ti-a ramas prajitura pe care nu o mananca nimeni, o poti transforma intr-o prajitura delicioasa.

1/2 prajitura uscata 50 gr unt 700 ml lapte 3 oua 3 linguri de zahar un vârf de cuțit de sare dulceata de caise sau dupa dorinta Tăiați tortul în cuburi mici. Ungeți o formă cu unt și puneți bucățile de tort. Separați ouăle. Se amestecă gălbenușurile cu laptele și se toarnă peste prăjitură. Lasam prajitura sa absoarba laptele timp de 10 minute. Se dau forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp amestecati albusurile spuma cu sare si zahar pana obtineti o bezea tare. Scoateți forma din cuptor și ungeți cu gem. Puneți bezaea deasupra. Reduceți căldura la 150 de grade și dați la cuptor pentru 15 minute. Opriți focul, lăsați ușa ușor întredeschisă și lăsați tava încă 15-20 de minute. Serviți tortul după ce se răcește bine.

Ingrediente Prajitura de joi a Octaviei

1/2 cozonac uscat

50 gr unt

700 ml lapte

3 oua

3 linguri zahar

un praf de sare

gem de caise sau dupa preferinta

Categorii