Prajitura de mere si sos de lamaie

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de mere si sos de lamaie

Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina, praful de copt, bicarbonat, cuisoarele. Se topeste untul si se adaug in compozitie, amestecand bine. Se decojesc merele si se dau pe razatoarea mare. Se storc bine si se amestec cu grija in aluat, ca sa nu se lase.

Se toarna totul intr-o forma de 22x30 cm., cu hartie de copt si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se incearca cu scobitoarea daca este gata. Se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se rceasc. Se taie in felii si se pot servi presarate cu zahar praf sau cu sos de lamaie.

Pentru sosul de lamaie punem intr-un vas untul, zaharul, sarea, cuisoarele, si se pun pe foc mediu, amestecand des ca sa se topeasca untul si zaharul pana se dizolva.

Se adauga, zeama de lamaie si coaja rasa, se aduce la punctul de fierbere, dupa care se reduce focul si se mai fierb timp de 6-7minute, mestecand continuu pana se leaga. Se ia sos de pe foc.

La inceput va fi destul de lichid, dar se va ingroasa considerabil cand se va raci. Se serveste peste bucatile de prajitura.

Ingrediente Prajitura de mere si sos de lamaie

3 mere mari rase

3 oua

12 lg fin

12 lg zahar

1 plic praf de copt

200 g unt nesarat

1/2 lingurita de sare

1/ 2 lingutita bicarbonat de sodiu

1 varf lingurita cuisoare

coaja de la o lamaie mare

Sosul de lamaie:

100 g de zahar

100 g unt nesarat

6 lg de suc de lamaie

75 ml smantana

praf de sare

coaja rasa de lamaie

1 varf de cuit de cuisoare

Categorii