Prajitura de vis

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de vis

Blatul: Se separa ouale si se bat albusurile cu sare.Galbenusurile se bat cu zahar si se adauga faina ,praful de copt,cacao amestecate cu nuca macinata.Se incorporeaza cu atentie albusul.Compozitia se aseaza intr-o tava normala tapetata cu ulei si faina si se coace cca 20 min.Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua. Crema: Se bat galbenusurile cu zaharul praf si vanilinat si se adauga branza de vaci ,iaurtul,stafidele ,coaja de lamaie,esenta de rom,smantana si gelatina(dupa ce se dizolvat)se da la rece;cand incepe sa se raceasca,se adauga frisca batuta si cappucino.Se umple blatul cu crema. Glazura: Se topesc separat cele 2 feluri de ciocolata,in bain-marin.Se aseaza pe suprafata prajituri ciocolata cu cafea,se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se orneaza cu ciocolata alba

Ingrediente Prajitura de vis

Blat:

7 oua

7 linguri de zahar

2 linguri de cacao

150 gr. de faina

60 gr. de nuca macinata

1 praf de copt

CREMA:4 galbenusuri

30 gr de gelatina

150 gr de zahar praf

coaja de lamaie

2 plicuri de zahar vanilinat

150 gr de stafide

esenta de rom

500 gr de branza de vaci

100 gr de iaurt

125 ml de smanatana

6 linguri de capuccino

250 ml frisca

Glazura:

150 gr de ciocolata cu cafea

50 gr ciocolata alba(ornament)

Categorii