Prajitura de vis
Instructiuni de preparare Prajitura de vis
Se separa ouale si se bat albusurile cu sare.Galbenusurile se bat cu zahar si se adauga faina ,praful de copt,cacao amestecate cu nuca macinata.Se incorporeaza cu atentie albusul.Compozitia se aseaza intr-o tava normala tapetata cu ulei si faina si se coace cca 20 min.Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua.
Se bat galbenusurile cu zaharul praf si vanilinat si se adauga branza de vaci ,iaurtul,stafidele ,coaja de lamaie,esenta de rom,smantana si gelatina(dupa ce se dizolvat)se da la rece;cand incepe sa se raceasca,se adauga frisca batuta si cappucino.Se umple blatul cu crema.
Se topesc separat cele 2 feluri de ciocolata,in bain-marin.Se aseaza pe suprafata prajituri ciocolata cu cafea,se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se orneaza cu ciocolata alba.
Ingrediente Prajitura de vis
Blat:
7 oua
7 linguri de zahar
2 linguri de cacao
150 g. de faina
60 g. de nuca macinata
1 praf de copt
CREMA:4 galbenusuri
30 g de gelatina
150 g de zahar praf
coaja de lamaie
-150 g de stafide
esenta de rom
500 g de branza de vaci
100 g de iaurt
125 ml de smanatana
6 linguri de capuccino
250 ml frisca
Glazura:
150 g de ciocolata cu cafea
50 g ciocolata alba(ornament)