Prajitura de vis

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de vis

Se separa ouale si se bat albusurile cu sare.Galbenusurile se bat cu zahar si se adauga faina ,praful de copt,cacao amestecate cu nuca macinata.Se incorporeaza cu atentie albusul.Compozitia se aseaza intr-o tava normala tapetata cu ulei si faina si se coace cca 20 min.Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua.

Se bat galbenusurile cu zaharul praf si vanilinat si se adauga branza de vaci ,iaurtul,stafidele ,coaja de lamaie,esenta de rom,smantana si gelatina(dupa ce se dizolvat)se da la rece;cand incepe sa se raceasca,se adauga frisca batuta si cappucino.Se umple blatul cu crema.

Se topesc separat cele 2 feluri de ciocolata,in bain-marin.Se aseaza pe suprafata prajituri ciocolata cu cafea,se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se orneaza cu ciocolata alba.

Ingrediente Prajitura de vis

Blat:

7 oua

7 linguri de zahar

2 linguri de cacao

150 g. de faina

60 g. de nuca macinata

1 praf de copt

CREMA:4 galbenusuri

30 g de gelatina

150 g de zahar praf

coaja de lamaie

-150 g de stafide

esenta de rom

500 g de branza de vaci

100 g de iaurt

125 ml de smanatana

6 linguri de capuccino

250 ml frisca

Glazura:

150 g de ciocolata cu cafea

50 g ciocolata alba(ornament)

Categorii