Prajitura delicioasa cu doua creme

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura delicioasa cu doua creme

Foile: Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca. Separat,freci ouale cu 250 g zahar si cu uleiul.Pentru acest amestec torni siropul racit,amoniacul stinsin zeama de lamaie si faina.Coca rezultata o lasi la rece cateva ore,apoi o imparti in 4.Din fiecare parte intinzi cate o foaie cat tava de aragaz. Coca rezultata de la ajustarea foilor o coci separat,apoi o faramitezi si o cerni,urmand sa o folosesti la ornarea prajiturilor. Crema de caramel: Caramelizezi zaharul,adaugi nuca si stafidele,apoi laptele.Mai fierbi cateva minute si adaugi margarina. Crema alba: Bati smantana cu 150 g zahar pudra si adaugi nuca pralinata. Asamblare: Pe prima foaie de labaza pui crema alba,pe a doua crema caramel,pe a treia crema alba,iar pe a patra intinzi tot crema alba,dar intr-un strat foarte subtire. Deasupra,presari coca maruntita si cernuta,si ornamete.

Ingrediente Prajitura delicioasa cu doua creme

Pentru foi:

250 ml ulei

2 oua

3.4 cana apa

1 lingurita amoniac

1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi

Pentru crema de caramel:

250 g zahar

200 g nuca

50 g stafide

100 ml lapte

150 g margarina

Pentru crema alba:

1 kg smantana

150 g zahar pudra

250 g nuca pralinata si macinata

Categorii