Prăjitura Foi cu miere

Prăjitura Foi cu miere este o rețetă a copilăriei mele, care cucerea de fiecare dată oaspeții de la masa de Crăciun și nu numai.

Timp de preparare o ora si 35 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prăjitura Foi cu miere

Într-o craticioara pe foc se pun laptele, mierea, untul, oul si zaharul si se amesteca mereu.

Dupa ce zaharul se topeste se toarna peste faina, se pune si praful de copt stins cu lamaie si se amesteca, framantand ulterior un aluat care se împarte în cinci. Din fiecare parte se întinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii mari de aragaz, cate 5 minute fiecare. Se lasa apoi la racit în totalitate.

Pentru prima crema se bate frisca si se amesteca bine cu mascarpone la mixer.

Pentru adoua crema, se bate frisca si se amesteca bine cu cafeaua.

Într-un platou se asaza alternativ foile si cele doua creme, iar pe ultimul strat se presara nuca. Se lasa la rece pana a doua zi

Ingrediente Prăjitura Foi cu miere

500 faina

un ou

50 g unt

3 linguri miere

100 g zahar

3 linguri lapte

un plic praf de copt

o lingurita suc de lamaie

200 ml frisca lichida dulce

200 g branza mascarpone

300 g frisca lichida dulce

3 linguri cafea solubila

200 g nuci macinate pentru ornat

Categorii