Prajitura harissa(harissa,arabic semolina cake)

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura harissa(harissa,arabic semolina cake)

Intr-un bol amestecam untul cu grisul si zaharul pina obtinem o masa omogena.in alt bol amestecam praful de copt cu iaurtul si asteptam ca acestea sa-si dubleze volumul,citeva minute.

Apoi adaugam iaurtul peste continutul primului bol si amestecam bine.aluatul obtinut il plasam intr-un vas de copt cu un diametru corespunzator ,astfel incit sa nu aiba o grosime mai mare de 2,5 cm.

Tot acum putem cu o scobitoare sau un cutit ascutit sa impartim prajitura in romburi sau patrate,iar in mijloc putem sa punem cite o aluna sau o migdala,daca vrem sa-i pastram aspectul autentic,eu am divagat de de la el.

Ingrediente Prajitura harissa(harissa,arabic semolina cake)

3 cani de gris,

3/4 pachet de unt,topit,

3/4 cana zahar,

1,5 lingurite praf de copt,

1 cana de iaurt,

1 lingurita de tahinipentru uns tava,daca nu aveti folositi unt,

pentru sirop:

2 cani de zahar,

2 cani de apa,

1 lamiie(sucul),

2-3 lingurite apa de flori de portocal.

pentru decor:

2-3 linguri de fulgi de cocos,

2-3 caise deshidratate,taiate cuburi.

Categorii