Prajitura harissa(harissa,arabic semolina cake)

Instructiuni de preparare Prajitura harissa(harissa,arabic semolina cake)
Intr-un bol amestecam untul cu grisul si zaharul pina obtinem o masa omogena.in alt bol amestecam praful de copt cu iaurtul si asteptam ca acestea sa-si dubleze volumul,citeva minute.
Apoi adaugam iaurtul peste continutul primului bol si amestecam bine.aluatul obtinut il plasam intr-un vas de copt cu un diametru corespunzator ,astfel incit sa nu aiba o grosime mai mare de 2,5 cm.
Tot acum putem cu o scobitoare sau un cutit ascutit sa impartim prajitura in romburi sau patrate,iar in mijloc putem sa punem cite o aluna sau o migdala,daca vrem sa-i pastram aspectul autentic,eu am divagat de de la el.
Ingrediente Prajitura harissa(harissa,arabic semolina cake)
3 cani de gris,
3/4 pachet de unt,topit,
3/4 cana zahar,
1,5 lingurite praf de copt,
1 cana de iaurt,
1 lingurita de tahinipentru uns tava,daca nu aveti folositi unt,
pentru sirop:
2 cani de zahar,
2 cani de apa,
1 lamiie(sucul),
2-3 lingurite apa de flori de portocal.
pentru decor:
2-3 linguri de fulgi de cocos,
2-3 caise deshidratate,taiate cuburi.