Prajitura maria-elena

Timp de preparare 2 ore si 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura maria-elena

Preparam blatul 1 : Albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.

Preparam blatul 2 : Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.

Preparam crema : 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte,apoi se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine.

Crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Pune 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata.

Prajitura se asambleaza astfel : blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

Ingrediente Prajitura maria-elena

Blatul 1 :

6 albusuri

6 linguri zahar

6 galbenusuri

o jumatate praf de copt

6 linguri de faina

Blatul 2 :

alte 6 albusuri

6 linguri de zahar

250 g nuca macinata

o jumatate praf de copt

2 linguri de faina

Crema :

6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)

250 grame zahar pudra

2 sau 3 vanili

2 linguri de faina

si 250 ml lapte

2 pachete de unt

Categorii