PRAJITURA MIMOZA

Reteta culinara PRAJITURA MIMOZA din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci PRAJITURA MIMOZA

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare PRAJITURA MIMOZA

 

Un desert de casa aromat, gustos  si delicios. 

Ingrediente: FOI 500 gr faină 130 gr untura 100 gr zahăr 2 galbenusuri de ou 4 linguri smantana Sare Bicarbonat de și fiu stins cu otet Ingrediente crema 200 gr unt 250 gr zahar Coaja si zeama de la o lămâie 1 cana de lapte 3 linguri de făină 1 plic zahăr vaniliat 1/2 borcan gem de caise Mod de preparare: Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu.  Se frământă aliatul si se împarte în 4 bucăți. Din fiecare bucata se întinde o foaie si se coace pe dosul tavii pe care in prealabil o ungem cu untura sau ulei. Foile se coc 10-12 minute.  Se prepară crema astfel: se pune faină si zahărul in oala peste care se adaugă laptele. Se fierbe pana se îngroașă. Cand este rece se amestecă cu unul. La final se adaugă coaja de lămâie și coaja.  Se unge o foaie cu crema, una cu gem de capsuni, iar crema iar deasupra se pune ultima foaie.  Se pudreaza cu zahăr.

Ingrediente PRAJITURA MIMOZA

500 gr faină

130 gr untura

100 gr zahăr

2 galbenusuri de ou

4 linguri smantana

Sare

Bicarbonat de și fiu stins cu otet

200 gr unt

250 gr zahar

Coaja si zeama de la o lămâie

1 cana de lapte

3 linguri de făină

1 plic zahăr vaniliat

1/2 borcan gem de caise

Categorii