PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS

Reteta culinara PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS

 

Am ochit aceasta prajitura pe blogul Timeei -Retete Timea , dar am mai adaprat-o putintel. Delicioasa!

 

INGREDIENTE
BLAT: 125 gr unt nesarat 82% grasime un praf de sare 3 oua 6 linguri zahar 1 lingura cu varf cacao 1 lingura cafea macinata 6 linguri faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 100 gr ciocolata neagra 4 batoane Mars - am folosit eu 1 lingurita esenta valinie Glazura : 200 gr ciocolata neagra cuverture de la Lidl 3 lingurite zahar pudra 12 linguri smantana pentru frisca 2 linguri unt ciocolata cu lapte pt ornat - cam 100 gr.

Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.

Faina se amesteca cu cacaoa, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.

Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La final adaugam ciocolata topita.

Intindem compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt, apoi punem bucatele de cocolata Mars pe toata suprafata; in reteta Timeei erau 3 buc, eu am folosit 4 ca era tava putn mai mare. Dam la cuptor vreo 25 minute - facem testul scobitorii ca sa fim mai siguri, apoi o mai lasam 5 minute cu cuptorul inchis.

Cand e gata prajitura, o lasam sa se raceasca si regatim glazura.

Untul, smantana , ciocolata si zaharul pudra le punem pe baie de aburi pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Turnam glazuta ciocolatoasa peste prajitura si razuim ciocolata cu lapte.

Dam la rece pana la servire, la mine a fost a doua zi. Tinuta la rece, este usor crocanta, dar daca sta putin la temperatura camerei devine moale si ciocolatoasa.

Ingrediente PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS

125 gr unt nesarat 82% grasime

un praf de sare

3 oua

6 linguri zahar

1 lingura cu varf cacao

1 lingura cafea macinata

6 linguri faina alba

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

100 gr ciocolata neagra

4 batoane Mars - am folosit eu

1 lingurita esenta valinie

Glazura :

200 gr ciocolata neagra cuverture de la Lidl

3 lingurite zahar pudra

12 linguri smantana pentru frisca

2 linguri unt

ciocolata cu lapte pt ornat - cam 100 gr.

Categorii