PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS

Reteta culinara PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS
Am ochit aceasta prajitura pe blogul Timeei -Retete Timea , dar am mai adaprat-o putintel. Delicioasa!
INGREDIENTE
Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.
Faina se amesteca cu cacaoa, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.
Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La final adaugam ciocolata topita.
Intindem compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt, apoi punem bucatele de cocolata Mars pe toata suprafata; in reteta Timeei erau 3 buc, eu am folosit 4 ca era tava putn mai mare. Dam la cuptor vreo 25 minute - facem testul scobitorii ca sa fim mai siguri, apoi o mai lasam 5 minute cu cuptorul inchis.
Cand e gata prajitura, o lasam sa se raceasca si regatim glazura.
Untul, smantana , ciocolata si zaharul pudra le punem pe baie de aburi pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Turnam glazuta ciocolatoasa peste prajitura si razuim ciocolata cu lapte.
Dam la rece pana la servire, la mine a fost a doua zi. Tinuta la rece, este usor crocanta, dar daca sta putin la temperatura camerei devine moale si ciocolatoasa.
Ingrediente PRAJITURA NEGRESA CU CIOCOLATA SI MARS
125 gr unt nesarat 82% grasime
un praf de sare
3 oua
6 linguri zahar
1 lingura cu varf cacao
1 lingura cafea macinata
6 linguri faina alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
100 gr ciocolata neagra
4 batoane Mars - am folosit eu
1 lingurita esenta valinie
Glazura :
200 gr ciocolata neagra cuverture de la Lidl
3 lingurite zahar pudra
12 linguri smantana pentru frisca
2 linguri unt
ciocolata cu lapte pt ornat - cam 100 gr.