Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
Instructiuni de preparare Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
Prepari mai intai cafeaua. Intr-un ibric mai incapator pui ciocolata, cacaoa, zaharul, cafeaua si lasi la foc mic.
Untul il topesti la bain-marie si il mixezi cu zaharul, pana devine ca o crema usoara. Adaugi oul si esenta de cafea.
Apoi alternativ, pui din lapte si din faina si amesteci bine de fiecare data. Torni compozitia intr-un vas (22/22) tapetat cu hartie de copt.
Deasupra, torni usor sosul de cafea. Toarna cu grija, de la o inaltime mica, pentru a nu deranja aluatul.
Pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade, la mijloc, 40-45 de min, facand la final testul scobitorii.
Ingrediente Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
pentru sos:
350 ml cafea tare
jumatate de cana de zahar brun
jumatate de cana de zahar alb
40 g pudra de cacao
un rand de ciocolata amaruie
pentru prajitura:
80 g unt topit la bain-marie
o cana de faina
160 g zahar alb
1 ou
esenta de cafea
1/3 cana de lapte
o lingurita si jumatate de praf de copt