Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu

Prepari mai intai cafeaua. Intr-un ibric mai incapator pui ciocolata, cacaoa, zaharul, cafeaua si lasi la foc mic.

Untul il topesti la bain-marie si il mixezi cu zaharul, pana devine ca o crema usoara. Adaugi oul si esenta de cafea.

Apoi alternativ, pui din lapte si din faina si amesteci bine de fiecare data. Torni compozitia intr-un vas (22/22) tapetat cu hartie de copt.

Deasupra, torni usor sosul de cafea. Toarna cu grija, de la o inaltime mica, pentru a nu deranja aluatul.

Pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade, la mijloc, 40-45 de min, facand la final testul scobitorii.

Ingrediente Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu

pentru sos:

350 ml cafea tare

jumatate de cana de zahar brun

jumatate de cana de zahar alb

40 g pudra de cacao

un rand de ciocolata amaruie

pentru prajitura:

80 g unt topit la bain-marie

o cana de faina

160 g zahar alb

1 ou

esenta de cafea

1/3 cana de lapte

o lingurita si jumatate de praf de copt

Categorii