Prăjitură răsturnată cu pere

Prăjitură răsturnată cu pere - Pregătirea aluatului: Separați albușurile de gălbenușuri

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prăjitură răsturnată cu pere

Ingrediente:

125 g zahăr 5 ouă 125 g făină 1 plic zahăr vanilat 1 linguriță esență de lămâie

Pentru caramel:

60 g unt 125 g zahăr 4-5 pere Pregătirea aluatului: Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul în 2-3 tranșe, până când compoziția devine tare, spumoasă și albicioasă. Adăugați zahărul vanilat, esența de lămâie și gălbenușurile. Încorporați treptat făina, amestecând ușor cu o spatulă. Pregătirea perelor: Spălați bine perele și tăiați-le în două. Scobiți cu o linguriță sau un cuțit mic mijlocul jumătăților de pere, pentru a îndepărta semințele și părțile tari.  Pregătirea caramelului: Puneți zahărul direct în tava pentru prăjitură, acoperită cu o foaie de copt. Puneți peste zahăr bucățele de unt din loc în loc. Apoi așezați deasupra perele, cu fața în jos. Asamblare: Turnați aluatul peste perele așezate în tavă și întindeți uniform pe toată suprafața tăvii. Puteți scutura ușor recipientul pentru ca aluatul să pătrundă bine printre bucățile de pere de dedesubt. Coacere: Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Servire: După ce prăjitura s-a copt, lăsați-o să se răcească ușor, apoi răsturnați-o cu grijă pe un platou, astfel încât perele caramelizate să fie deasupra. Poftă bună!

Ingrediente Prăjitură răsturnată cu pere

125 g zahăr

5 ouă

125 g făină

1 plic zahăr vanilat

1 linguriță esență de lămâie

60 g unt

125 g zahăr

4-5 pere

Categorii