Prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni
Reteta culinara Prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni
O prajitura cu fructe de sezon, fara gluten si low carb. https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/prajitura-rastturnata-cu-rubarba-si.html
3 oua 450 g rubarbă decojită 150 g de căpșuni 2+3 linguri de indulcitor Sukrin 1 lingurita aroma naturala de vanilie 2 linguri bune de faina de cocos 1 lingura faina de susan 1 lingurita tărâțe de psyllium (facultativ) 120 g de mascarpone 25 g de untCurățați tulpinile de rubarbă și tăiați-le în bucăți mici.
Se încălzește untul într-o tigaie cu 3 linguri de îndulcitor.
Adăugați rubarba, amestecați și gătiți timp de 5 minute.
Adăugați căpșunile tăiate, vanilia, amestecați și gătiți împreună timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca. Bateți ouăle cu 2 linguri de îndulcitor, timp 3 minute.
Adăugați mascarponele, taratele de psyllium și făinurile.
Amestecati totul bine.
Într-o formă de silicon unsă se pune compotul de fructe și se toarnă preparatul peste el.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de 30-35 minute.
Se lasă să se răcească înainte de a o rasturna.
Calduta sau bine rece este la fel de buna si gustoasa.
Ingrediente Prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni
3 oua
450 g rubarbă decojită
150 g de căpșuni
2+3 linguri de indulcitor Sukrin
1 lingurita aroma naturala de vanilie
2 linguri bune de faina de cocos
1 lingura faina de susan
1 lingurita tărâțe de psyllium (facultativ)
120 g de mascarpone
25 g de unt