Prajitura "regina maria"

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura "regina maria"

Blatul: Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pus pe rand.Cand sunt spuma tare se pun 3 galbenusuri si se amesteca usor apoi cacaua ,faina si praful de copt.

O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se pun nucile taiate peste care punem compozitia de mai sus.Se da la cuptor la foc potrivit pana se desprinde usor de margini.Cand e rece se rastoarna pe o tava iar partea cu nucile ramane deasupra.

Crema: Galbenusurile ramase de la blat impreuna cu zaharul pudra se freaca spuma cu o lingura de lemn apoi se pun la fiert pe baie de abur. Dupa ce a fiert se lasa la racit si se incorporeaza in ea untul spumat.Se intinde crema peste blat si se pudreaza cu cacao.

Ingrediente Prajitura "regina maria"

Pentru blat:

7 oua

10 linguri zahar

8 linguri faina

2 linguri cacao

1 lingurita praf de copt

200 g nuci

unt pentru uns tava

un praf de sare

Pentru crema:

4 galbenusuri

200 g zahar pudra

200 g unt

esenta de vanilie

Categorii