Prajitura royal

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura royal

Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare ,cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga galbenusurile zdrobite,lingura de faiuna amestecata cu praful de copt si scortisoara si la final miezul de nuca macinat fin.

Se unge si tapeteaza cu hartie o tava de copt,se toarna aluatul si se da la copt,cca 12-15 minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit.

Blatul copt,se desporinde de hartie,se taie in doua jumatati pe verticala

Se mixeaza frisca pana se intareste,oprim 3-4 linguri pentru ornat,restul se amesteca cu iaurtul de fructe si 3 linguri de zahar pudra vanilat,se toarna gelatina inmuiata in 50 ml apa si apoi topita la bain -marin,in fir subtire si la final tableta de ciocolata rasa.

Din aceasta crema se opresc 4-5 linguri pentru ornat deasupra,restul se toarna pe jumatae de blat,se aseaza si cealalta jumatate deasupra,presand usor,se unge cu un strat de crema pe care il nivelam,apoidecoram dupa imaginatie cu frisca,ciocolata si bonbonele decor.Se lasa prajitura 2 ore la frigider,inainte de a o taia bucati potrivite.

Ingrediente Prajitura royal

Cantitati blat;

5 oua mari,

un praf de sare,

150 g zahar,

un plic zahar vanilat,

O lingura rasa de faina,

o lingurita rasa de praf de copt,

1/2 lingurita de praf de scortisoara,

250 g miez de nuca macinat

Cantitati crema;

200 ml frisca lichida,

200 g iaurt de capsuni,

3 linguri de zahar pudra vanilat,

1/2 tableta de ciocolata cu alune(cca 50 g),10 g gelatina

Ornat;

3 linguri de frisca

aschii de ciocolata

ciocolata decor

Categorii