Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Reteta culinara Prajitura tavalita cu nuca de cocos din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura tavalita cu nuca de cocos

 

Am vazut reteta la Jamila si am zis ca trebuie s-o probez si eu, acum cu sarbatorile de iarna ia venit randul. Multumesc pentru reteta Jamila! Am mai adaugat in plus miere de albine in rest am cam respecatat reteta ei. Este o prajitura aromata si usor de facut. ,,Bunatati pentru Craciun''

 

INGREDIENTE
350gr faina 250ml lapte 200gr zahar 2 linguri miere de albine poliflora 200gr unt cu 80% grasime un pliculet praf de copt 2 oua esenta de vanilie un praf de sare GLAZURA 250ml lapte 200gr ciocolata amaruie 200-250ge nuca de cocos razuita 2 linguri de zagar esenta de rom

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt , si alternativ venim cu laptele in fir subtire.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt tapetata cu hartie, nivelam frumos si o introducem la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170grade pana se rumeneste un pic deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit bine taiem marginile si portionam blatul in bucati mai mici sau mai mari. Trecem fiecare bucatica prin glazura scuturam excesul apoi o tavalim prin nuca de cocos.

GLAZURA

Intr-o craticioara se pune laptele si zaharul pe foc , cand s-a incalzit adaugam ciocolata taiata bucatele , oprim focul si lasam ca ciocolata sa stea 2-3 minute si amestecam pana va arata ca o glazura. lasam glazura sa se raceasca.

Ingrediente Prajitura tavalita cu nuca de cocos

350gr faina

250ml lapte

200gr zahar

2 linguri miere de albine poliflora

200gr unt cu 80% grasime

un pliculet praf de copt

2 oua

esenta de vanilie

un praf de sare

GLAZURA

250ml lapte

200gr ciocolata amaruie

200-250ge nuca de cocos razuita

2 linguri de zagar

esenta de rom

Categorii