Prajitura-tort de toamna

Reteta culinara Prajitura-tort de toamna din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prajitura-tort de toamna

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura-tort de toamna

 

Initial am vrut sa fac un cremsnit rapid, adica cu foi cumparate. Am cumparat foile, ce-am gasit ''la moll-ul de la tara'', doar ca nu prea au fost ce-mi doream. Cand le-am desfacut cam franjuri erau, asa ca am improvizat o prajitura in forma de tort, avand ca baza niste biscuiti stropiti cu sirop de zmeura.

 

INGREDIENTE
foi din aluat foitaj biscuiti populari Sirop de zmeura Crema 500 ml lapte 6 galbenusuri 200 g zahar 30 g amidon Dr.Oetker un praf de sare 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker 250 g unt 80% grasime 300 ml smantana dulce 32% grasime 3 pliculete zahar vanilat Forma de tort cu pereti de silicon 28 cm ciocolata rasa

Crema : Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am tras de pe foc si am adaugat vanilia bourbon. Am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura acmerei l-am mixat bine. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat, le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Dupa ce crema de vanilie sa racit bine, am amestecat o parte cu untul spumat si cealata parte cu frisca si am obtinut 2 creme.

Asamblare : Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, din silicon, am asezat ca baza biscuitii peste care am picurat cu ajutorul unei pensule, sirop de zmeura, nu foarte mult, biscuitii nu au fost din cei foarte tari. Apoi am pus in doua posh-uri cremele si am ornat alternativ. apoi am asezat foaie de aluat foitaj ( m-am chinuit nitel sa aleg cat de cat sa fie intreaga foaia), peste am ornat cu cele doua crema, am asezat alta foaie de aluat foitaj si am ornat cu restul de crema cu frisca, am presarat aluat foitaj faramitat( am avut din belsug :)))))))))) apoi am ras ciocolata . Am dat prajitura la frigider pana a doua zi, ca sa aiba timp sa inmoaie foile de la crema. Simplu si foarte gustos....Era de preferat sa fac eu foile, dar asa e cand vrei sa mai sari peste etape, cumperi ceva ce nu-i chiar calitativ....

Ingrediente Prajitura-tort de toamna

foi din aluat foitaj

biscuiti populari

Sirop de zmeura

Crema

500 ml lapte

6 galbenusuri

200 g zahar

30 g amidon Dr.Oetker

un praf de sare

1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker

250 g unt 80% grasime

300 ml smantana dulce 32% grasime

3 pliculete zahar vanilat

Forma de tort cu pereti de silicon 28 cm

ciocolata rasa

Categorii