Prajitura tosca (in haine de sarbatoare)
Instructiuni de preparare Prajitura tosca (in haine de sarbatoare)
1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt).
2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu cca 15-20 min,pana cand blatul se intareste si capata o culoare aurie.
3.Intre timp pregatim crema de vanilie, astfel:se freaca bine cele 8 galbenusuri cu cele 8 linguri de zahar, apoi se adauga 300 ml lapte si un plic de budinca de vanilie si se fierbe compozitia la bainmarie pana se ingroasa (ca maioneza). Cand este rece aceasta crema adaugam treptat 300g de unt mixand bine,iar la final se va intinde peste baltul de mac scos din cuptor.
4. Peste stratul de crema vom aseza biscuitii ( inmuiati in cafea cu zahar) unul langa altul ,pana cand acoperim toata suprafata tavii.
5. Prajitura se va glazura cu o glazura din smantana in amestec cu ciocolata topite la baina marie ( sau microunde).Se decoreaza dupa inspiratie cu bombonele!!!
Ingrediente Prajitura tosca (in haine de sarbatoare)
pentru blat:
8 albusuri
200 g zahar fin
50 g nuca de cocos
mac (dupa gust)
4 linguri faina
1 plic praf de copt
putina sare
pentru crema:
8 galbenusuri
8 linguri zahar
1 plic praf budinca de vanilie
300 ml lapte
1 pachet unt
3.finisare:
1 pachet biscuiti
-1 cana cafea+2 linguri zahar
-esenta ( rom)
4.pentru glazura:
200 ml frisca lichida
-200 gr ciocolata amaruie
bombonele decorative