PRAJITURELE CU VIOLETE

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare PRAJITURELE CU VIOLETE

1.Se preincalzeste cuptorul la 140-160*C. 2.Se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de violete(15),bine spalate,se adauga untul , oul si siropul si se amesteca impreuna 2 minute.Se incorporeaza bicarbonatul,sarea si faina.Se amesteca totul bine,apoi se adauga restul de violete si se mai amesteca 30 secunde. 2.Pe o tava unsa si captusita cu hartie de copt se pun cu lingura gramajoare de marimea unei nuci,care se aplatizeaza putin si se pune cate o violeta pe fiecare.Se coc prajiturelele timp de 10-12 minute si se servesc cu un ceai verde, de exemplu. Nota:La sfarsitul secolului al XIX-lea,un oarecare domn Viol, din Toulouse , a avut ideea de a cristaliza florile de violete pentru a face bomboane ,la fel procedand si cu petalele de trandafir sau semintele de mimosa .Aceasta idee a avut un succes enorm, idee ce se pastreaza si in zilele noastre.

Ingrediente PRAJITURELE CU VIOLETE

180g. faina

140g. unt (moale)

1 ou

40g. zahar

1 lingura sirop de violete

1 lingura bicarbonat de sodiu

un varf de cutit sare

30 de violete de gradina sau de padure

violete pentru ornat

Categorii