Prajiturele de lux cu crema de cacao

Timp de preparare 2 ore si 59 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajiturele de lux cu crema de cacao

Am spumat bine albusurile, apoi am adaugat zaharul tos putin cate putin, mixand cotinuu...aici e faza in care totul ar fi trebuit sa devina bezea, dar na! Am adaugat restul ingredientelor, cu exceptia fainii (in prealabil am cernut fin zaharul pudra si pudra de migdale) si am amestecat cu spatula pana la omogenizare.Apoi am adaugat si faina, pana am format bila de aluat, pe care am dat-o 30 min,. la rece. Neavand alta inspiratie de moment, am format tot bilute de aluat, pe care le-am dat la cuptor pana au trecut testul scobitorii. Dupa ce s-au copt si racit, le-am decorat cu crema obtinuta din toate ingredientele pt. crema mixate. Am dat prajiturelele din nou la rece, pana in momentul servirii (in acest fel, crema s-a pastrat tare)....au fost un deliciu! Enjoy!

Ingrediente Prajiturele de lux cu crema de cacao

Va spun de pe acum ca aceste prajiturele delicioase au rezultat i urma unui esec rasunator in a face macarons...pur si simplu

albusul n-a vrut sa iasa bezea!!!!!!!! In disperare de cauza si in mijlocul actiunii

am hotarat sa transform dezastrul minunatelor macarons la care visam in...fursecuri.Zis si facut! dar

totusi

doar iste fursecuri parca nu erau demne de ceea ce trebuiau sa fie

asa ca le-am adaugat o crema buna si fina.

In final

m-am declarat multumita...dar tot voi mai incerca sa fac macarons!

Pt aluat avem nevoie de:

-2 oua

-50 gr. zahar to

-150 gr zahar pudra

-110 gr. pudra de migdale

-2 linguri unt de arahide

-100 gr unt moale

-faina cat cuprinde

Pt crema avem nevoie de:

-200 gr. unt moale

-1 esenta de cafea

-75 gr. zahar pudra

-3-4 linguri cacao de buna calitate

Categorii