Prajiturele si fursecuri pentru ceai /cafea

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajiturele si fursecuri pentru ceai /cafea

Din acelasi aluat , am facut o prajitura si fursecuri. Numai bune pentru servit la cafea ori ceai. Eu am untura speciala pentru prajituri, sunt mult mai fragede, dar mai sanatoase sunt cu unt. Deci, alegeti. Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul, sarea, se adauga untura si untul la temperatura camerei, uleiul, se amesteca continuu. Se adauga zeama de lamaie si portocala. Faina cernuta in care am incorporat praful de copt se adauga treptat, pentru inceput punand doar 550 g. Acum ne oprim si ne ocupam de prajitura in tava. Sa avem o tava nu tocmai mare data cu unt si tapetata cu faina, in care turnam compozitie cam de 1 cm. O nivelam, punem deasupra gemul (poate fi si altul decat de caise), apoi presaram un strat generos de nuca pisata. Se da la cuptorul preincalzit cam 40-45 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se presara peste ea nuca de cocos sau se rade ciocolata alba. Intre timp, cat prajitura este la cuptor, avem timp sa ne ocupam de fursecuri. Din aluatul ramas, in care incorporam restul de faina, acum depinde si de faina, trebuie sa obtii un aluat bun de lucru. Dupa care se imparte in doua si se fac doua snurulete, cam asa, incat sa obtin din ele taind cu cutitul, bilute ca o nuca mica. Se asaza pe hartie de copt lasand distanta intre ele, se apasa putin cu degetul. Intr- o farfuriuta se pune cacaua, se ia o sticluta de plastic de jumatate de litru, se introduce gatul sticlei in cacao si se apasa usor pe fiecare biluta, obtinand ca un piciorus de ciupercuta. Cand am scos prajitura, punem fursecurile. Pe raftul de sus se coc cam 20 minute. Optional, se pot face si cu ciocolata.

Ingrediente Prajiturele si fursecuri pentru ceai /cafea

8 oua

300 gr. zahar pudra

1 lingura cu untura (sau 200 g unt)

1 lingura cu ulei

25 g . unt

½ lamaie si o portocala (zeama)

1 praf de copt

½ lingurita cu sare

arome (coaja de lamaie

portocala

esenta de vanilie)

700 g faina

400 g gem caise

150 g nuci pisate

50 g nuca de coco

50 g cacao

Categorii